Testápoló tesztelés, avagy mit csinál egy blogger…

Igaz, már sajnos nem tanulom, de még mindig nagy szenvedélyem a filmezés, a fotózás és a kamerák. A média iránt való érdeklődésem már alsós koromban elkezdődött. Művészeti iskolába jártam.

Ugyan főként a zene volt a középpontban, én már akkor kértem egy akkor jónak számító fényképezőgépet, és fotóztam mindent, és mindenkit. Imádtam. Egy időben még külön fotózásokat is vállaltam, és saját fotós oldalam is volt.

testápoló

Aztán mikor gimnáziumba mentem, szerencsére bekerültem a médiás osztályba. Ott négy évig tanulhattam a különböző médiumok gyártását, szerkesztését. Kellett készítenünk újságot, honlapot, rádióműsort és filmet is. A gimis éveim alatt indított a tanárom az OKTV-n is, amit nagyon élveztem.

Végül az érettségin a szabadon választható tárgyam a média lett. Az érettségire kellett készítenem egy vizsgafilmet is, az volt a gyakorlati része. Az írásbeli pedig egy ott, helyben megtekintett filmrészlet elemzése volt. Egész jól is sikerült szerencsére.

A másik nagy szenvedélyem azonban a kozmetikumok. Mivel lány vagyok, azt hiszem ez talán annyira nem is meglepő. Imádom a különböző sminkes termékeket, különböző krémeket, és pakolásokat. Nagyon érdekel a sminkelés is, mint szakma. Jelenleg csak magamat sminkelem persze, de egyszer mindenképpen szeretném kitanulni a szakmát is.

Az egyik barátnőm épp most jelentkezett Londonba egy sminkes iskolába és nagyon irigykedünk rá. Fel is vették szerencsére, úgyhogy nemsokára már ott folytatja a tanulmányait. Ő egyébként eszméletlenül ügyes és tehetséges is.

Még csak tizenkilenc éves, de már a legnagyobb hazai divatbemutatókon sminkelt. Régen, mikor még megvolt a fotós oldalam, meg is beszéltük, hogy vállalunk megrendeléseket.

Én fotózok, ő pedig sminkel. Ő egyébként nagyon képben van a bőrápolással is. Indított egy saját blogot, ahol rengeteg terméket tesztelt és mindegyikről írt véleményt is. Tapasztalatok útján tanult, ami talán jobb is, mintha valaki megtanítja neki, hogy ez jó, és ez nem. Ugyanis így tényleg őszintén tudja mondani, hogy mi vált be neki, az ő bőrtípusához, és mi nem.

A blogja annyira sikeres lett, hogy ma már az egyik legnagyobb női online magazinnak ír cikkeket. Pedig még csak most érettségizett.

Emlékszem az egyik legolvasottabb cikk a blogján az volt, amikor azt fejtegette, hogy melyik lehet a legjobb testápoló 

Több terméket hasonlított össze, és mindnek leírta a jó és a rossz oldalát is. Ez az olvasóknak nagyon sokat segített, hiszen tudták, hogy mire számítsanak, ha megveszik az adott terméket. Ha valaki előttünk tesztel egy terméket és megosztja a tapasztalatait, az sokban segít a potenciális vásárlóknak.

Ezt a tényt használja ki sok márka is, mikor ingyen termékeket küld tesztelésre különböző bloggereknek, youtubereknek. Ugyanis ők kipróbálják a terméket, és elmondják, leírják róla a véleményüket. Remélhetőleg őszintén.

És ilyenkor a nézők/olvasók el tudják dönteni, hogy ez a termék-e az, amire szükségük van, vagy esetleg valami más. Ugyanis a kozmetikumokat csak akkor tudjuk igazán megismerni, ha használjuk.

Már pedig nem mindenki szeret rengeteg pénzt kiadni egy olyat termékre, amiről fogalmunk sincs, hogy milyen. Ez az egész olyan, mintha zsákbamacskát vennénk.

Megveszünk több tízezer forintért egy márkás arckrémet, alapozót vagy fiatalító krémet, aztán a végén kiderül, hogy szinte semmi hatása nincs, és még az állaga sem jó.

Ezt senki nem szeretné. Ezért vannak a bloggerek, akik tesztelik nekünk ezeket a termékeket, és ha tényleg jó, akkor nyugodt szívvel ruházhatunk be egy drágább termékre is, hiszen láttuk, hogy aki kipróbálta tényleg sokkal kevésbé küzd a bőrhibákkal, vagy sokkal egészségesebbnek tűnik a bőre stb.

Ezért is szeretem nézni és olvasni is a beauty bloggerek oldalait, videóit. Amellett, hogy szórakoztató, hasznos is. Többször volt már, hogy azért vettem meg egy-egy terméket, mert a legnagyobb bloggerek ajánlották. Márpedig ha ők ajánlják, nagy valószínűséggel jó a termék, hiszen ők már rengeteg márkát és terméket teszteltek.

Így szépen összekapcsolódott a két nagy szenvedélyem úgy, hogy észre sem vettem. Ugyanis nézhetek videókat, olvashatok újságcikkeket, ráadásul olyan témában, amit egyszerűen imádok.

Szoktam nézni nagyon sok sminkes videót is, és néha ki is próbálok egyet-egyet belőlük. Úgyhogy nagyon örülök, hogy van egy ilyen oldala is az újságírásnak és a videó készítésnek is.

Még az is lehet, hogy egyszer én is kipróbálom magam ebben a szakmában.