Ők szállítanak gázpalackokat a sörcsapoláshoz nekünk

Amikor kisebb voltam, anyukámékkal esténként közösen filmeztünk. Apukám inkább az akciófilmeket szereti, anyukám a vígjátékokat, én pedig a horrorfilmeket és a különböző fantasy filmeket. De mindig sikerült megtalálnunk a közös pontot. Én a drámán kívül szinte mindenféle filmet szívesen megnézek, tehát nekem nem volt probléma, ha éppen esténként nem horrorfilmeket néztünk. Azokat amúgy is inkább egyedül néztem, mert úgy sokkal izgalmasabb és nem beszél közben senki. Tekintve, hogy mind a ketten imádnak filmnézés közben beszélgetni. Nem is értem, na, mindegy.

Csomószor előfordult, hogy szórakozóhelyeket mutattak a filmekben, ahol a főszereplők vagy a bűnt elkövetőt keresték, vagy éppen saját maguk részegedtek le ott – tekintve ugyebár, milyen műfajú filmről van szó, bár szerintem az összehasonlításból érthető. Mindig tetszett az a nyüzsgés, ami ezeken a helyeken volt, persze akkor azt gondoltam, hogy ez biztos, hogy csak a filmekben van így, a való életben nincsenek mindig tele ezek a helyek és egyáltalán nem is így néznek ki.

Aztán, amikor már nagyobb lettem és én is egyaránt eljártam otthonról, mint a velem egyidősek, akkor jött a felismerés, hogy ez nem csak a filmekben van így. Az ilyen helyeken mindig hatalmas élet van. Mindegy, hogy diszkóról, kocsmáról, vagy koncertklubokról van szó. Ezeken a helyeken hétköznap is ugyanúgy megy a buli, mint hétvégén. Tavasszal és nyáron, sőt ősz elején is a kiülős helyeken szintén ugyanúgy ellepik az emberek.

Ez már akkor is tetszett, sőt, akkor már még jobban, mint kiskoromban. Elhatároztam, hogy egyszer szeretnék majd egy saját klubot. Egy olyat, ahol koncertek vannak, mert hát én azokat a helyeket kedvelem a legjobban. Már csak azért is, mert ugyan meghallgatom a diszkó zenét és a retrot is, mégis a legjobban a metál zenét kedvelem, ami azt jelenti, hogy lassan már heti szinten járok koncertekre, illetve nyáron fesztiválozni.

Ezeken a helyeken is ugyebár egyértelműen jelen van a vendéglátás, és hát mi az első, amit a szórakozóhelyekkel kapcsolatban meg tudok említeni a zenén kívül? Hát az italozás, a sör. A sör szinte mindenkinek a kedvence, rengetegen isszák, rengeteg fogy belőle folyamatosan az ilyen helyeken. Ilyenkor pedig a sörcsapolás is megy ezerrel a pultokban. Ahhoz pedig CO2 palackra van szükség.

És, hogy miért mondom ezt? Azért mert sikerült elérnem az álmomat, nekem is van egy saját klubom. Minden úgy üzemel, ahogy én azt megálmodtam. Persze a megvalósítás nem ment olyan könnyen és sokszor tényleg vért izzadtam már. De nem adtam fel, és most végre ott tartok, ahol. Így pedig már egy csomó szervezés is rám hárul, és ha már a sörcsapolásról beszéltünk, akkor had ejtsek néhány szót arról is, hogyan oldottam meg a klubomban azt a témakört, ami sokszor foglalkoztatott: honnan szerzek be folyamatosan, és jó áron gázpalackokat, anélkül, hogy ez nekem fejfájást okozna?

Az interneten találtam rá a cégre, ami azóta is folyamatosan készségesen segít nekem. Ez egy cég, akik ipari és lakossági gáztermékeket szállítanak házhoz, tehát segítenek a gázcserében. Gázcseretelep raktárukból szállítják Budapestre, illetve Budapest 20 kilométeres körzetébe a gázpalackokat. Na, amikor én megláttam őket a neten, tudtam, hogy a problémám meg is van oldva.

A weboldalon elég jól fel van tűntetve, hogy visszahívást is lehet kérni, illetve egyből szembe ugrik a telefonszámuk, így könnyedén fel tudtam velük venni a kapcsolatot. Elmondtam nekik, hogy mivel foglalkozom, mióta, hol vagyunk, mire lenne szükségem, milyen árban gondolkozom, milyen időközönként kell majd nekem gázpalack és még sorolhatnám. Elég jól felkészültem egy ilyen beszélgetésre, úgyhogy hamar megtörtént a csoda, miszerint a gázpalackok időben mindig ott voltak a klubban. Ennek nagyon örültem, már az elejétől kezdve minden gördülékenyen ment.

17 éve foglalkoznak ezzel, tehát mondanom sem kell, mennyire otthon vannak a témában. Segítőkészek, mindig elérhetőek és nagyon kedvesek. Ráadásul a gázpalackok is nagyon jó árban vannak. Azóta is velük dolgozom együtt és csak ajánlani tudom őket mindenkinek.