A napelemes rendszer megmenti a világot!

Sokan kérdezik, miért szeretek az éjszakai életben élni. A válaszom mindig ennyi: „Mert hihetetlen egyedi formákkal lehet megismerkedni, akiktől az ember csak több lesz!” Pontosan egy ilyen görbe esten beszélgettem egy filmrendező tanonccal, akit magát Csapónak nevezi! Nem tarom magam nagy filmesnek, így örültem, ha már a filmekről kell diskurálnom, legalább egy olyannal teszem, aki belevisz a sűrűjébe! Én pedig próbáltam értelmes beszédpartner lenni, aztán kitudja hányadik kör után, belekezdtem az akkor ott megszületett film ötletembe, amit napelem téma köré építettem fel! Szerencsére nyitott volt a srác minden ötletre így szívesen hallgatta a történetet.

A filmem:

2111-ben járunk. A világunk kiszáradt a globális felmelegedés miatt, ezért a földünk egy nagy sivatag. Ivóvizet egy különleges eljárással nyernek – ezt majd még ki kell találni mi ez – és ez a legértékesebb dolog, amit lehet kapni. Két tudós azonban kifejleszt egy eljárás, amivel a napnak sugarait atomjaira szétbontva, majd újra összerakva másképp, egy neon világoskéken világító lé képződik, ami tízszer hidratálóbb, mint a víz. A mezőgazdaságban is elég használható, mert az állatok termékenyebbek lesznek és a növények is háromszor olyan gyorsan fejlődnek és a termés is nagyobb és ízletesebb! Bár ez az eljárás csődbe vinné a vízzel foglalkozókat, ezért az ő érdekük az, hogy ne valósuljon meg ez az eljárás. Ha ez a napelemes rendszer létrejön, a kiszáradt óceán és tenger medreinek a felét beépíttetnék ezzel és a föld újra éledhetne kicsit másképp. – Természetesen ezek a panelek tudnának úgy is működni, mint napjainkba és megbízható és takarékos áramforrásnak is használnák, de ez most a sztorit nem érinti szorosan. – Ez az alapja az egésznek. A két tudós – egy fiatal férfi és egy nő- lenne a ”jó csapatban” segítségükre lenne egy leszerelt katona, aki a dührohamai miatt lett elbocsájtva és az ő lánya, aki még csak a 18. életévét tölti, elég szabad szellemű és mocskos szájú. A ”gonoszok” pedig egy nagyvállalat ugye, aminek a vezérigazgatója birtokol majdnem mindent a földön, így elég nagy tűzereje van.

Vélemény:

Csapó türelmesen végighallgatta a forgatókönyvem, bár elég sok minden homályos volt még és nem volt kitalálva, de nem nevetett ki teljesen. Kicsit sablon sztori azt mondta, de szerinte hasznos lehet, a mai korban, ha a napenergia, azaz a megújuló energia kerül középpontban, mert sokan nem tudják, hogy hosszútávon, egy napelemes rendszer kiépítése rendkívül megtérülő! Ajánlotta, mert magamtól nem tettem szerelmi szálat a történetbe, hogy az mindenképp legyen, mert az emberek többsége szereti, a filmvásznon a legemberibb érzelem bemutatását. A fiatal tudósra és a katona lányára gondolt. Természetesen bólogattam, hogy miért ne, bár én személy szerint nem szeretem a filmekben a kötelező elemet.

Beszéltünk rengeteget még a filmről, de sajnos már homályosak az emlékek nem tudok több használható dolgot írni. Arra emlékszem még, hogy mindezek után belemerültünk a föld sorsának alakulásába. A fosszilis energia hordozók fogyóban vannak, így hasznos dolog lehet, ha az ember befektet valami környezet barát megoldásokba, és megpróbál független maradni mindenféle áramszolgáltatótól. Elég sok jó megoldás van erre, de a nap adottságainál maradtunk, hogy az lehet az egyik legmegérőbb. Már az országunkban is lehet napelemeket felszereltetni, és ha az ember ráfordít egy kis időt, utána jár a dolgoknak egész jó áron tud már hozzájutni!

Kell, hogy ezekre a megoldásokra felhívjuk a figyelmet, mert ezen a földön akarunk még élni, szerintem, ezért is jó, hogy vannak olyan filmek, amik erre próbálják felhívni a figyelmet!