Minden nap ellenőrzi az olajszintet az autóban

A barátom, mint a legtöbb fiú, nagyon nagy kedvelője az autóknak. Már évek óta vágyott arra, hogy megszerezze álmai autóját, de sajnos nem tudta magának megvenni, egészen a múlt hónapig. Nagyon sokat gyűjtögetett erre az autóra.

Már szinte az őrületbe kergetett azzal, hogy minden nap mutatott róla egy videót, vagy mesélt róla valamit, vagy teljes extázisba jött, ha meglátta az utakon. Teljesen oda van érte.

motorolajAmióta meg van neki az új autó, minden áldott nap megnézi a nívópálcával a motorolaj mennyiségét.

Nagyon oda szokott erre figyelni, ugyanis az előző autója, ami szintén ettől a márkától volt, miután megvette, pár hónapon belül lefulladt. Mint kiderült, elfelejtette megfelelően ellenőrizni a motorolajt.

Mesélte, hogy épp hazafele tartott, amikor az út közepén megállt alatta az autó. El se tudta képzelni, hogy mi lehet a baj, ugyanis viszonylag friss volt még a jogsija, és nem volt annyira tapasztalt még az ilyen dolgokban.

Hívnia kellett a legjobb barátját, hogy vontassa haza, aztán miután megnézte egy szerelő az autót, kiderült, hogy cserélni kell a motort, és hogy teljesen ki volt fogyva a motorolaj. Ez eléggé megviselte őt, ugyanis emiatt kis ideig ugyan, de nem tudta használni az autót, arról nem is beszélve, hogy egy ilyen motor csere sem egy olcsó mulatság.

Ez a helyzet pedig annyira mélyen érintette őt, hogy azóta szinte minden nap ellenőrzi az olajszintet. Minden este felnyitja a motorháztetőt, és megnézni, hogy minden rendben van-e a motorral és az olajjal, meg a vezetékekkel.

Persze nem szokott semmi hibát találni, főleg most ezzel a vadi új autóval nem lesz gond remélhetőleg jó sokáig. Bár köztudott, hogy ennek a márkának az autói elég sokszor kerülnek szerelőhöz, de reméljük a legjobbakat.

Egyébként ez az autó amit egy hónapja vett újonnan, valami elképesztően szép. Nagyon igényes autó. Az olaszoknak tényleg nagyon jó a szépérzékük.

A barátom pedig annyira szereti ezeket az autókat, hogy a múltkor egy egész filmet megnézetett velem a márkáról. Nagyon cseles volt, már munkaidő közben felhívott, hogy estére tervez valamit.

Mire hazaértem ott várt vacsorával, gyertyákkal. Miután megvacsoráztunk, mondta hogy menjünk át a nappaliba, mert ott a meglepetés másik fele. Szépen megágyazott a kanapén, oda volt készítve a popcorn, és a TV is be volt kapcsolva.

Gondoltam megnézünk együtt valami izgalmas, vagy romantikus filmet. Meg is kérdeztem előtte tőle, hogy mit fogunk nézni, de csak mosolygott, és azt mondta, hogy ne aggódjak, imádni fogom.

Akkor már tényleg nagyon kíváncsi voltam. Aztán elindította a filmet, és megláttam a képernyőn azt az ikonikus logót, és úgy elkezdtem nevetni, hogy alig bírtam abbahagyni. Ő meg csak vigyorgott kínjában, és azt mondta, hogy : Mondtam, hogy imádni fogod!

Utána persze mondtam neki, hogy megnézem vele a filmet a kedvenc autó márkájáról, de azért nem arra számítottam. Ő is tudta egyébként, hogy alapból nem néztem volna meg vele azt a filmet, ha nem csinál előtte akkora felhajtást.

Azt mondta jó előre kitervelte a dolgot, és hogy értékeljem, mert nagyon nehezére egészen eddig esett nem megnézni ezt a filmet, de hogy meg akarta osztani velem ezt az élményt.

Aminek pedig azért örültem. Ő is elviseli, és támogatja az én hóbortjaimat végül is.

Majd ezért cserébe el fogom őt vinni egy fotós boltba, és végignézetem vele az összes objektívet.

Természetesen végig kommentálta a filmet, minden autó minden típusát, és motorját elmondta és jellemezte.

A film végeztével pedig tíz percig állt a kocsi előtt és gyönyörködött benne. Közben pedig duzzadt a mellkasa a büszkeségtől, hogy ez az autó már az ő garázsában áll, nem csak álom többé.

Persze ezek után újra leellenőrizte a tartályban lévő olajszintet is. Őszintén szólva meg is lepődtem volna, ha az kimarad.