Mindannyian mások vagyunk

Érdekes egy ilyen szórakozóhelyen, vagy nevezzük egyszerűen csak pubnak, figyelni, hogy az emberek mennyire különbözőféleképpen viszonyulnak az idegenekhez. Rengeteg különböző reakció és hozzáállás van, de itt biztos, hogy mindegyikre találunk példát. Például ott vannak azok a társaságok, akik elhallgatnak, ha a szomszédos asztalhoz leül valaki, és ha maradni látszik a szomszéd, akkor lényegesen halkabban folytatják a beszélgetést, mint azelőtt.

De vannak olyanok is, akik mindenféle előzetes ismeretség nélkül odajönnek hozzánk, ha éppen úgy hozza a szükség. Volt például egyszer egy nagyobb társaság, akik nem voltak éppen halkak, így nem volt nehéz kihallani a beszélgetésükből, hogy valamiféle közös kirándulást vagy túrát szereznek. Egyszer csak feláll az egyik srác, és elkezd körbejárni a társaságok között, majd miután nemleges választ kap egy feltett kérdésre, tovább megy a következőhöz.

Ez már azért a mi érdeklődésünket is komolyabban felkeltette, de elég hamar el is jutott hozzánk, úgyhogy a megfejtést is megtudtuk.  Gondoltak egyet, és körbekérdezik az ittenieket, hátha valakinek van tapasztalata, és megkapják a szükséges segítséget. Amennyire fel tudtuk idézni, ez a társaság még nem járt itt, mégis belevágta valami ilyesmibe. Szóval tényleg elképesztő különbségek vannak ebből a szempontból az emberek között!