Miket találni egy férfimosdóban…

Valamelyik nap záráskor már csak a mosdók kitakarítása volt hátra. Bárkinek meséltem, nem hitte el, hogy mit találtam a férfimosdóban az egyik mosó mellett. Hogy vajon melyik vendég mászkál úgy, hogy co huzalt – vagy inkább rézhuzal –  és olyan műanyagházas hordozható gázlámpát hord magánál… elképzelésem sincs.

De mégis ott volt! Jobb híján kitettem a hirdetőfalunkra, hogy ezt és ezt találtuk a mosdóban, a tulajdonosa a pultosnál jelentkezhet. Ez két hete történt és azóta semmi. Pedig ez nem olyan dolog, hogy az ember vesz egy készlet csavarhúzót, amiből körülbelül kettőt használ, és egy ritkán használtat véletlenül elhagy valahol. Ha valakinek ilyen felszerelése van, azt konkrét céllal szerezte be, és azt gondolná az ember, hogy elég hamar hiányozni kezd neki. A kollégák már mindenféle misztikus és horrorisztikus történeteket is kitaláltak, hogy hogyan kerültek a mosdóba ilyen holmik, és hogy miért maradtak ott.

Ha egyszer jelentkezik a tulajdonosa, akkor én is biztosan megkérdezem majd tőle, hogy ezt mégis hogyan sikerült kiviteleznie. Nekem nem sok ötletem van. Sőt, igazság szerint egy sincs. De ígérem, hogy ha egyszer kiderül, akkor megírom a teljes történetet is, hátha mást is érdekelnek az ilyen furcsa rejtélyek!

co-huzal gázlámpa