Lottónyertes lett a legjobb barátom!

Tavaly óriási nagy szerencse érte a legközelebbi barátomat. Őt Eriknek hívják és néha napján szokott lottózni. De nem sima ötös vagy hatos lottóval szokott játszani, hanem Eurojackpot  nevű játékkal online. A játékban van egy felső limit a halmozódásra. Ha ezt a szintet eléri a játék, akkor a 12. sorsolás meg kell nyernie valakinek, máskülönben szétosztják a kevesebb találatot szerzők között. Nem vitték el és Erik 1, azaz egy darab számot tévesztett csak, így benne volt abban a csoportban, akik a legtöbb pénzt rakhatták zsebre, mert nekik volt a legtöbb telitalálatuk! Erik milliomos lett és már utalták is a pénzt a kártyájára, mivel ugye online játék, ezért a fizetés is neten keresztül, bankkártya segítségével történik. Amennyiben persze nem jelentkezik valaki a nyereményért, nem küldd visszaigazoló e-mailt a központnak, úgy nem kézbesítik az Eurojackpot-on szerzett nyereményét. Az egyik játékos pedig nem jelentkezett Erikék csapatából, akik ugye egy számot tévesztettek csak, így kettő ember között oszlott el a nyeremény nagy része, Erik és egy norvég srác között.

Eriknek lehetősége lett, hogy végre a maga ura legyen és elindítsa saját vállalkozását. Mindig is szeretett volna felépíteni egy céget, ami nemzetközi autókereskedéssel foglalkozik. El is indította és mivel bőven volt kezdőtőkéje hozzá, a pénze másik részét befektette, egy részét persze használja, mert megemelte az életszínvonalát is, ami teljesen érthető. Tudta, hogy nekem mindig egy old timer volt az álmom, ezért meglepett engem egy 1967-es mustang gt-vel. Amerikából hozatta az izomautót és a lehető legkitűnőbb állapotban van a gép, mintha csak új lenne.

Mindezek ellenére Erik nem felejtette el, hogy honnan jött és azt sem, hogy az Eurojackpot-on óriási szerencséje volt, hogy nyert. Ha ez nem lett volna, akkor valószínűleg nem igazán tudott volna előre lépni sem a vállalkozást tekintve, se életszínvonalbeli változtatást nem tudott volna produkálni. Erik ugyanaz a szerény, jólelkű, csupa szív ember maradt, aki előtte is volt, és aki még óvodában lett a legjobb barátom. Egyáltalán nem vette el az eszét a sok millió, amit kapott az Eurojackpot-on, de én még azt is megkockáztatom, hogy azóta sokat változott, és egyértelműen pozitív irányba. El is mondom, miért. Így, hogy tele van pénzzel, bebizonyította, hogy az álmainak él még mindig és nem henyélni akar élete végéig ebből a pénzből, hanem megcsinálni a saját kis bizniszét és a munkáját összehozni a hobbijával, és gőzerővel dolgozni azon, hogy egy virágzó céget csináljon belőle!