Ilyen talán csak a filmekben van

A filmek világában minden megtörténhet, legyen az akciófilm, romantikus vagy vígjáték esetleg dráma. Az emberek szeretnek ebben a világban lenni akár csak pár órára is. Hinni bennük elképzelni, hogy egy romantikus jelenet velük is megtörténhet. Szeretjük ezt az álomvilágot, miszerint minden lehet, és mindenre képesek vagyunk és, hogy vannak csodák. Ezeket az emberi jellemeket szeretik a filmrendezők megfogni és a képernyő elé bilincselni másfél, két óra hosszát, ha pedig megtetszett, amit a filmben láttak újra és újra megnézik. Az ember már csak ilyen szeret hinni és elhinni, ez persze nem vonatkozik a kitalált sci-fi főhősökre és csodatételeikre. Egy jó film leköt, elgondolkodtat, akár napokig elmélkedik, gondolkodik a történetén és hatást gyakorol az életére.

Ilyen mesébe illő jelenetnek gondoltam azt a kiírást, amit várandós barátnőmnek linkeltem át, mely hangzatos szalagcímmel kecsegtet olcsó babakocsik címszóval. Alig hittem a szemeimnek, mert tudom, hogy igen borsos árat kérnek el egy – egy jó minőségű és kvalitású babakocsikért. Barátnőm rögvest megnézte a linket, sürgető volt a már a babakocsi vétel, mivel már jócskán a 8. hónapban járt. Eddig keresték a megfelelőt, ami ár érték arányban is szóba jöhet a családi költségvetésben. Nagyon megörült, hogy olcsó babakocsikat találtam neki. És mivel már tudta, hogy milyen fajtát keres, rögtön céltudatosan rá is szűrt a lehetőségekre. Meg is találta azt a több funkciós babakocsit, igen jó áron, amit elképzelt maguknak.

Sokat olvasott már ebben a témában, hogy milyen babakocsikat érdemes venni, melyik szolgálja legjobban a baba fejlődését. Az anyukák megosztották egymás között, hogy az ő csemetéjük melyik kocsiban alszik jól, és egyes anyukák beszámoltak arról, h melyik babakocsit nem szeretik egyáltalán a gyerekek.

Szerencsére ezen a felületen barátnőm által kiválasztott babakocsi az olcsó babakocsik kategóriába tartozik. Csupa jó dolgot írtak, a babakocsiról és a cégről is aki a babakocsit forgalmazza.

Szuper vélemények vannak a multifunkciós babakocsiról, mely az olcsó babakocsik közé tartozik. Ez alatt a kocsitípus alatt azt értik, hogy van nekik mózeskosár, babahordó és sport/ ülő hozzátartozó részük, melyet egy vázra illeszthetnek fel. Ezek rendkívül fontos állomások egy baba fejlődésében, hogy a korának megfelelő részben legyen elhelyezve, ezt barátnőm is tudja, ezért választotta ezt a kompakt megoldást, minden egy helyen. A mózeskosár részt a babakocsin egészen csecsem ő korban tudja használni, amikor még a babák kis gerince nagyon sérülékeny, nem szabad rendellenes pózban sokáig lenniük. Szállításukra teljes mértékben alkalmas a mózes rész. Mivel autóban kötelezően babahordóban kell szállítani, és bekötni a csecsemőt és kisgyermeket, erre a következő alkotóelem tökéletesen alkalmas.

Egyes anyukák azt is elárulták, a babahordóval kapcsolatban, hogy még hintáztatásra is alkalmas, és az a monoton mozgásforma, még a legjobban síró gyermeket is teljes mértékben megnyugtatja. Szóval barátnőm azt állítja, ezt a módszert mindenképpen ki fogja próbálni, ha nagyon sírós lesz a kisbabája.
A választás során nagyon fontosnak tartotta, hogy egy jó minőségű kemény matrac legyen a mózes részben, ez legtöbbször egy kókusz matrac, barátnőm pont egy ilyen matracú olcsó babakocsit választott ki. Ezzel is szolgálva, hogy a baba kényelmesen fogja magát érezni a sétáik során. Fontos volt még az összes elem anyagának összetétele, nem szeretett volna rengeteg műanyagot a baba körül. A kiválasztott kocsiban 100% pamut rész található, valamint ionnal kezelt külső rész, mely a baktériumokkal szemben véd. Jól szellőző, légáteresztő funkciója is van, így babánál mindig megfelelő hőfok lesz, nem lesz túl hideg, és melegben nem fülled be a kocsiba. A kiválasztott babakocsijuk kerekei felfújhatóak, ezzel a rázkódást csillapítják utazás során. Természetesen, mint a legtöbb kocsinál ezek a kerekek lehetnek fixek, vagy 360 fokban foroghatnak is.

Barátnőm nagyon örült, hogy megtaláltam neki ezt a remek oldalt, kinézte, és kiválasztotta, hogy melyik is szeretné megvenni. Ám annyira óvatos típus, hogy bement és megnézte az üzletben, ott helyben nagyon kedvesek és előzékenyek voltak vele, mindenben a segítségére voltak. Már eggyel kevesebb beszerezni valójuk van a baba születéséig.