Egy baleset miatt új autógumira is szükség volt

A filmekben mindig olyan menő kocsikat látni. Néha irigylem azokat, akiknek extravagáns, menő kocsijuk van. Néha egy-egy ilyen autót látok a városban is, és azt is, ahogy az emberek megfordulnak utána és beszélnek róla még akkor is, amikor már a láthatáron sincs a kocsi. Az internet világában pedig most már a gazdagok is ugyanúgy még nagyobb betekintést tudnak adni nekünk a magánéletükbe. Sajnos ez azt is okozza, hogy túlságosan felvágósak lesznek, az egyszerű ember pedig csak simán irigy.

Gyakran szoktunk otthon a párommal filmezni, bár az akciófilmekért annyira egyikünk sincs oda. Az össze-vissza lövöldözést egyikünk sem akarja nézni, miközben senki nem talál el semmit és a semmi miatt autók tucatjai robbannak fel az autópályán. És még sorolhatnám. Viszont ilyenkor mindig arra gondolok, milyen mérges lennék, ha lenne egy autóm és más hibájából menne tönkre.

Apukám járt egyszer így. Elment valahova kocsival, leparkolt és elment intézni a dolgát. Mire visszaért a kocsihoz, az oldala, ami az út felé nézett, teljesen be volt horpadva. Valaki belement, de ott is hagyta. Egy cetlit sem hagyott apukámnak, amire legalább annyit írt volna, hogy bocs. Ő is teljesen jogosan olyan mérges lett, hogy majdnem ordított volna legszívesebben. A szerencséje az volt, hogy abban az utcában volt egy kamera, ami szépen fel is vette az egészet. Amikor jelentette ezt a rendőrségnek, akkor derült ki, hogy a kamera mindent felvett. A biztosító mindent fizetett, és az autóját is megszerelték, ami után úgy nézett ki, mintha új lett volna.

Még az autógumik is megroncsolódtak, ne kérdezd, hogyan, mert nem tudom, nem értek hozzá. De ez azt jelentette, hogy új autógumit kellett vennie jobboldalon, legelőre. Tudta, hogy hol kell keresni, mert pont előtte pár héttel beszélgetek az irodában a kollégájával, aki ódákat zengett egy oldalról, ahonnan téli és nyári gumikat is lehet rendelni egyaránt. Akkor neki pont téli gumira volt szüksége, a téli gumi ár pedig számára sem volt egy olyan dolog, amit csak úgy, odaadott volna valakinek. De akkor mindenképpen muszáj volt erre költeni, tekintve, hogy négyből az egyik nem volt jó.

A gumidiszkont.hu weboldalon nagyon könnyen lehet autógumit rendelni. Ezt megteheted telefonon, de interneten is egyaránt. Átveheted a rendelt autógumikat a kijelölt átvevőhelyeken, vagy darabonként 1190 forintért ki is szállítják neked. Ha még aznap délig rendelsz, már másnap megkaphatod a rendelésedet, de csak akkor, ha készleten lévő árut rendeltél, és ez fontos. Az oldalon az is olvasható, hogy 30.000 féle abroncs közül tudsz válogatni. Ha nem tudnád, hogy milyen gumira lenne szükséged, akkor a gumi keresőt ajánlom figyelmedbe. De egyébként akkor is lehet keresni, ha nem tudod a gumik méretét, akkor viszont a kocsit típusa alapján tudsz keresni.

Megrendelte, át is vette és azt kezdte el akkor használni. Azt hiszem, ez az eset pont tavaly volt, tehát azóta még mindig szinte újnak számítanak ezek az autógumi. Ő azt mondta már akkor is, mikor megkapta a gumit és felrakatta és használni kezdte vele a kocsit, hogy ez egy nagyon jó döntés volt és ezek után egyáltalán nem is hajlandó majd máshonnan rendelni. Teljesen meg van elégedve, már azt is fontolóra vette, hogy a másik hármat is lecseréli és vesz újakat a gumidiszkont.hu weboldalról.