A beszélgetés fonala…

ausztriai munkák
ausztriai munkák

Érdekes figyelni, hogy itt a klubban hogyan alakulnak a beszélgetések óráról órára, vagy éppen estéről estére. Voltak már téma a nyári fesztiválok és az ausztriai munkák is, de érdekes módon egy hétnél többet egyik sem ért meg. Úgy eltűntek ezek a gondolatok a beszélgetésekből, mintha soha nem is lettek volna. Nem is tudom eldönteni, hogy ez jó vagy rossz dolog-e.

Mármint az, hogy itt van egy viszonylag állandó közönsége a helynek, de a jelek szerint nincs semmi állandó közös bennük. Mert, teszem azt, ha időről időre mindig visszatérne az ausztriai munkák témája, akkor feltételezhetnénk, hogy ide olyanok járnak, akinek van valami közös élményük vagy tapasztalatuk arról, hogy milyen Ausztriában dolgozni. Esetleg még nincsen ilyen múltjuk, de a jövőjükben terveznek ilyesmit. Persze tudom, hogy most úgy tűnik, mintha én hoznám föl állandóan ezt a témát, és én nem tudnék tőle megszabadulni.

Pedig komolyan mondom, hogy ez nem az én „témám”, csak egy időben annyira intenzíven volt jelen az itteni beszélgetésekben, hogy úgy tűnik, örökre beégette magát az agyamba. Szóval, a lényeg, hogy érdekes dolog azon töprengeni, hogy vajon mi a közös a helyszínen kívül ebben a sok emberben. Hogy például miért jöttek először ide, vagy kitől hallottak a helyről. Lehet, hogy egy ilyen felmérésből még egész érdekes dolgok is kisülhetnének. Ha bárki vállalkozó kedvű ember olvassa ezt, egész nyugodtan valósítsa meg ezt a kósza ötletecskét!