A filmesipar legnagyobb legénybúcsúi

Jó esetben minden férfinak eljön egyszer az a pillanat az életében, amikor házasodni készül. Jó amerikai szokáshoz híven máshogy ezt nem is lehet rendesen megünnepelni, mint egy kiadós legénybúcsúval. És erre remek példával szolgálhatnak a filmek is.

Lássunk is egyet:

Az elsők között megjelent 1984-ben Tom Hanks főszereplésével a Legénybúcsú. Klasszikus “ereszd el a hajam” buli; mind a vőlegény mind a menyasszony oldaláról láthatunk jeleneteket. Ebben az időben még nagyon nem volt divat erről filmet készíteni, így szinte korszak alkotó.

A leghíresebb:

Természetesen a Másnaposok. Majdnem, hogy mondhatjuk, hogy nincs olyan vőlegény jelölt, aki ne látta volna vagy nem jutott volna eszébe, hogy milyen lehet egy ilyen meredek buli. Több rész is készült, de talán a legviccesebb az első rész volt 2009-ből.

Az idősebbeknek:

A felsorolásból nem maradhat ki az egyik nagy kedvencem sem, ez pedig a Last Vegas. Egészen más magasságokba emeli a legénybúcsú filmek szintjét. Komoly mondanivalóval bír, bár az is lehet, hogy csak én látom bele.

Mint látjuk bőven van lehetőségünk jobbnál jobb filmekből ihletet meríteni. Így nem maradunk ötletek nélkül. Nekünk sikerült is az egyik barátunk legénybúcsúját izgalmasra kerekíteni. A Balatonra szerveztünk neki vitorlázós bulit. A cég, akinek a honlapjáról foglaltunk, több ilyen jellegű programot is szervez. Többek között például lánybúcsúkat vagy akár csapatépítő játékokat is tudunk foglalni. A legénybúcsús programoknál is több fajta csomagból tudjuk kiválasztani a nekünk legmegfelelőbbet. Bármelyik csomagot választjuk, lesz benne vitorlázás, csak az időtartam változik.

A program csomagba tartozik még egy kedvezményes karszalag is, ami segítségével a legjobb buli helyeket felkeresve akár ingyenes belépésre is jogosultak lehetünk vagy egyéb kedvezményeket kaphatunk. A vitorlázás során a teljes ital fogyasztás ingyenes és biztosítva van a hajó fedélzetén. Ha egy kis ejtőzésre is szükségünk van este, reggel vagy akár mindkét alkalommal, akkor igény szerint számot tarthatunk egy reggelire és egy vacsorára is.

Ha esetleg ijesztőnek találnánk a hajózást, megnyugtatok mindenkit, mert lesz velünk egy szakember, aki tudja irányítani a vitorlásunkat. Így egyikünknek sem kell lemondani a koccintásokról és maradéktalanul élvezhetjük a kiruccanásunkat a Balatonon, akár mint egy filmben.